Om oss


Anneli Åsén

Anneli Åsén bor i Östersund och är frilansfotograf sedan sex år tillbaka. Som 14‑åring kom hon till Östersunds-Postens fotoavdelning. Där fick hon börja som lärling hos de legendariska fotograferna ”Hallings pojkar”. Under 37 år arbetade Anneli som fotograf på ÖP.


Susanne Kvarnlöf

Susanne Kvarnlöf bor i Kaxås och har arbetat som fotograf och journalist i snart 20 år i Jämtland. Då hon rest och pluggat färdigt blev hon anställd på Östersunds-Posten under många år. På ÖP arbetade hon som fotograf, redaktör, bildansvarig, lokalreporter och filmare. Ibland behövs en förändring i livet, därför gick hon vidare och började frilansa för 4 år sedan.

www.susannekvarnlof.se

www.rurals.se

Tack till…

Det finns många människor vi vill tacka, inte minst alla de som ställt upp för att bli fotograferade av oss.
Stort tack!

Tack till Östersunds kommun som trodde på oss och gav oss Kulturstipendiet 2019.

Tack till Olle Sjödin som besitter Photoshopkunskaper som vi inte gör.

Tack Ulla Granqvist för fina illustrationer och logotyper.  

Tack Anna Gustafsson på Naturligtvis Media som byggt denna hemsida.

Tack till Kristina Ernehed, Anna Olofsson Frestadius, Sara Swedenmark, Anna Gustafsson, Gunhild Åkerblom och Krokoms växtkraft som alla bidragit med sina egna Rota mi-berättelser.

Tack till SAGI TWINS som låter oss förstärka berättandet med deras fina musik.

SAGI TWINS

Vi är tvillingsystrarna Erika och Sofia Forslund. År 2020 gjorde vi en musikalisk dagbok där vi skrev en ny låt varje dag med tillhörande musikvideo. Detta resulterade i 366 låtar som går att hitta på vår youtube-kanal SAGI TWINS

”När vi sätter oss ner för att skriva en låt är det som att vi aktivt försöker ge mening till de kala träden utanför fönstret och fåglarna som flyger över himlen. 

Vi har pendlat mellan två tankar under året. Allt har mening. Ingenting har mening. 

Inspiration finns överallt men bara om man är beredd att fånga en bra textrad innan den hinner flyga iväg till nästa sökande poet. 

Vi har aldrig varit rädd för tunga känslor. När vi är nere på botten och letar efter en refräng känns det nästan som att vi är på ett hemligt uppdrag. Hur kan vi ge den här jobbiga perioden i våra liv mening? Hur kan någonting fult bli fint?

Kanske får även en dålig dag mening när den blir till musik”

Rulla till toppen